Διεθνές Θεματικό Δίκτυο

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013 13:51 διαχειριστής
Εκτύπωση PDF

«Χρυσοπράσινο Φύλλο» 2005- 2007

 

Διοργάνωση:

  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης
  • Συντονιστής: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας

Εμπλεκόμενα σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό σχολείο Ακράτας
  • Δημ. Σχ. «Φώτης Πίττας» Δάσους Άχνας Κύπρου

 

Το πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» εκπονείται από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ακράτας και το Δημ. Σχ. «Φώτης Πίττας» του Δάσους Άχνας, με θέμα το «Δάσος» για τη διετία 2005-2007. Οι μαθητές των σχολείων επεξεργάζονται το θέμα «Δασάκι Καψακούς» και «Δασάκι Άχνας» αντίστοιχα. 
Οι Έλληνες και Κύπριοι μαθητές επικοινωνούν στέλνοντας γράμματα ή ηλεκτρονικά μέσω e-mail, «τηλεδιασκέπτονται» μέσω δικτυακής κάμερας, γράφουν διαδικτυακά ένα βιβλίο με τη δραστηριότητα της σκυταλοδρομίας ανάγνωσης και συγγραφής και ανταλλάσσουν τις εργασίες τους χτίζοντας μια εποικοδομητική φιλία που βασίζεται στην αλληλογνωριμία των τόπων, των εμπλεκόμενων προσώπων, της τοπικής ιστορίας και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. 
Συντονιστής της δράσης, που αποτελεί Διεθνές Διαθεματικό Δίκτυο για 6η χρονιά, είναι το Κ.Π.Ε. Ακράτας. 
Οι Κύπριοι μαθητές θα φιλοξενηθούν από το σχολείο της Ακράτας από τις 14 έως 18 Μαρτίου 2007 και αντίστοιχα οι μαθητές της Στ΄ θα ταξιδέψουν στην Κύπρο το διάστημα 26- 30 Απριλίου 2007. Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και το ΚΠΕ Ακράτας προετοιμάζει τη φιλοξενία των Κυπρίων μαθητών, των γονιών και των συνοδών δασκάλων τους ενώ οι μαθητές προετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσίαση του προγράμματος.  
 

 

Σχετικές εργασίες των μαθητών της Στ΄  τάξης