ΓΙΟΡΤΕΣ 2015-16

Κυριακή, 15 Νοέμβριος 2015 17:12 διαχειριστής
Εκτύπωση PDF

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της Ε΄ τάξης του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, την αγαπημένη τους δασκάλα κ. Χριστούλα Χαμαλέτσου, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, οι οποίοι μας παρουσίασαν μια γιορτή αφιερωμένη σε όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αργύρης Νικολόπουλοςέδωσε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και την δασκάλα τους λέγοντας:

Σήμερα που τιμάμε το πιο πρόσφατο ηρωικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας ξέρουμε ότι το Πολυτεχνείο έδωσε κραυγή και αίμα για να σαρωθεί η δικτατορία . . . Τα γεγονότα πρέπει να μας διδάσκουν και το Πολυτεχνείο με τον αγώνα του μας διδάσκει ότι ο λαός ενωμένος οργανώνεται και νικά τον οποιοδήποτε εχθρό του. Ενότητα κι αποφασιστικότητα λοιπόν είναι το νόημα της σημερινής μας γιορτής.

 ·       


1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

28η Οκτωβρίου 1940

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, με την συμμετοχή όλων των μαθητών και πολλών γονέων, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε :

α) αποσπάσματα - ιστορικές αφηγήσεις,

β) ποιήματα («Οκτώβρης του ?40» ? Γ. Ρίτσου, «Ο λαός» ? Γ. Ρίτσου «Μάνα και γιος» ? Ν. Βρεττάκου, «Ελλάδα» ? Γ. Ρίτσου),

γ) Σκετς : «Για το μέτωπο», «Γυναίκες Ηπειρώτισσες» & «Οι πιτσιρίκοι»,

δ) Ηχητικά ντοκουμέντα: «Α΄ πολεμικό ανακοινωθέν ? Από το δίσκο της ΕΡΤ αφιέρωμα στο έπος του ?40» , «Έκτακτο ανακοινωθέν - Από το δίσκο της ΕΡΤ αφιέρωμα στο έπος του ?40», «Καταχνιά ? Από τον ομώνυμο δίσκο του Χ. Λεοντή» & «Δοξαστικό ? Από το ομώνυμο ορχηστρικό κομμάτι του δίσκου «Άξιον εστί» του Μ. Θεοδωράκη»,

 ε) Μουσικά κομμάτια από την χορωδία του σχολείου: «Μάνα μου η Ελλάς», «Ο Ναπολιτάνος», « Ο μικρός λαός», «Κορόιδο Μουσολίνι», « Ο στρατιώτης» &  «Γυναίκες Ηπειρώτισσες».

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αργύρης Νικολόπουλος, έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης για όλα όσα παρουσίασαν, στην εκπαιδευτικό της ΣΤ΄ τάξης κ. Κωνσταντίνα Λούντζη η οποία οργάνωσε την όλη γιορτή, στην Μουσικό του Σχολείου μας κ. Βάσω Ντούκα για τα τραγούδια υπό τους ήχους του πιάνου, τον εκπαιδευτικό κ. Θανάση Παπαδόπουλο του Τ.Ε. για την οργάνωση των ηχητικών, σε όλα τα άλλα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στην πριν λίγες μέρες εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Αθηνά Λαμπροπούλου την οποία όλοι οι μαθητές δεν ξεχνούν, για όλα όσα μέσα σε λίγες μέρες πρόσφερε, έκλεισε την γιορτή λέγοντας. Είναι πάντα δύσκολο να δώσει κανείς με λόγια εκείνο που νιώθει στην καρδιά του κι είναι χίλιες φορές πιο δύσκολο  όταν αυτό που νιώθει είναι τόσο μεγάλο και τόσο δυνατό, που τα λόγια δεν το χωρούν.

                                                                             Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

 

 

·       

 

                                                    

LAST_UPDATED2