sxoleio

Σάββατο, 20 Δεκέμβριος 2014 18:16 διαχειριστής
Εκτύπωση PDF

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

 

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας. Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας επισκέφθηκαν όλες τις τάξεις και τραγούδησαν το τραγούδι της άνοιξης (τα χελιδονίσματα) υπό τους ήχους του τύμπανου από την Νηπιαγωγό κ. Κωνσταντίνα Γιαννόπουλου και την Διευθύντρια κ. Αγγελική Αδαμοπούλου?

Όλο το Σχολείο χειροκρότησε τους μικρούς μας φίλους τους ευχαρίστησαν, τους μοίρασαν καραμέλες και ευχήθηκαν όλοι μαζί?

Με το καλό να έρθει η Άνοιξη?

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΝΤΗΣ 1ου Δ.Σ.ΑΚΡΑΤΑΣ


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με την ψυχολόγο κα. Μαρία Τσωνοπούλου από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥη οποία με πολύ παραστατικό τρόπο, εξήγησε στα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό,  ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη επαναλαμβανόμενη χρήσηβίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Ο Διευθυντής του Σχολείου κος. Αργύρης Νικολόπουλος κλείνοντας, επεσήμανε τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών που καλούνται να ακολουθήσουν ενιαία γραμμή για την αντιμετώπιση της βίας, την προβολή σωστών προτύπων συμπεριφοράς, αλλά και την συνεργασία με φορείς που αγωνίζονται για την εξάλειψη της νεανικής παραβατικότητας.

 


ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

 

Μία εξαιρετική δράση φύλαγαν για την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.

Στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» και στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του εκπαιδευτικού της Γ΄ τάξης κ. Μπαλάσκα Αθανάσιου «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» όλα τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Α΄ τάξη κ. Καραγκούνη Κατερίνα, Β΄ τάξη κ. Λέφα Ιωάννα, Γ΄ τάξη κ. Μπαλάσκα Θανάση, Δ΄ τάξη κ. Αλιβιζάτου Κατερίνα, Ε΄ τάξη κ. Αλμπάνη Γιούλα, ΣΤ΄ τάξη κ. Αλεξοπούλου Ζαχαρούλα, Ολοήμερο Σχολείο κ. Καραβαγγέλη Βασιλική, του Διευθυντή κ. Αργύρη Νικολόπουλου και με την βοήθεια του ίδιου του Διοικητή της Τροχαίας Ακράτας κ. Τσίρκα Παντελή Αστυνόμου Α΄, πήγαν στην πλατεία της Ακράτας και στην ευθεία του Κέντρου Υγείας Ακράτας, και μοίρασαν φυλλάδια με το σύνθημα «Βάλε στοπ στην ταχύτητα, δώσε προτεραιότητα στη ζωή» με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και την προσοχή τους στο δρόμο και την ζωή.

Μοίρασαν ακόμη πολλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

                                                                                               Αργύρης Νικολόπουλος

                                                                                               Δντής 1ου Δ.Σ.Ακράτας


1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, μαζί με το 1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική ερμηνεία δύο παραμυθιών, α. «Τραπεζάκι?στρώσου» και β. «Ο νάνος και η χρυσοχέρα» στην παράσταση «Μ΄ ένα σεντούκι?κι ένα πιάνο», από την νηπιαγωγό του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου, κ. Αθηνά Σκανδάμη και τους ήχους της μουσικής του κ. Λούκα Μελή στο πιάνο, ζωντανεύοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας σε ένα φανταστικό θέατρο, με την συμμετοχή όλων των παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο δικά μας παιδιά, την Αθηνά και το Λούκα, για την εξαίρετη πρωτοβουλία?

                                                                                                                                                                                           Αργύρης Νικολόπουλος                                                                                                                                                              Δντής 1ου Δ.Σ.Ακράτας

 


                                                       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

LAST_UPDATED2