ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πέμπτη, 27 Νοέμβριος 2014 16:38 διαχειριστής
Εκτύπωση PDF

 

 


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας και πολλών διευθυντών- εκπαιδευτικών από τα σχολεία της  Αιγιαλείας, καθώς και πολλών γονέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  26/11/2014  η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στην αίθουσα του 1ου Δημ. Σχολείου Ακράτας.

Η ημερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» από το  Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας σε συνεργασία με τη κ. Σχολική Σύμβουλο της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Αχαΐας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, η διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, κ. Χαρά Μαμωνά, η   διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, κ. Εύη Μέγαρη, η διευθύντρια  του  Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων, κ. Διαμάντη Χριστοπούλου, ο πρόεδρος της ένωσης Γονέων Αιγίου, κ. Μένιος Κουτρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, κ. Κώστας Γιοβάς, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων της ευρύτερης περιοχής.

Η πρώτη ομιλήτρια, κ. Βασιλική Φελούκα, Σχολική Σύμβουλος της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Αχαΐας, αναφέρθηκε στην παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου. Ο κ.Δημήτρης Τσώλης, Λέκτορας του Tμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Πατρών, εστίασε στους κινδύνους του Διαδικτύου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον  κ. Θεόδωρο Μπίρμπα, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Αχαΐας-Ηλείας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της αντιμετώπισης και της προφύλαξης από τους κινδύνους και τις παγίδες του διαδικτύου.

Ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο και μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι το σχολείο ζει μαζί και μέσα στην κοινωνία.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ομιλητές, για την απλότητα, τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας, τις μητέρες των παιδιών μας, που ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ με κέικ, μελομακάρονα, πορτοκαλόπιτα και καφέ, μα πιο πολύ όλους εσάς που με την παρουσία σας μάς δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε?

Αργ. Νικολόπουλος

Διευθυντής 1ου Δ.Σ. Ακράτας